Sagas första utställning

Igår var jag och Saga i Qupolen i Hässleholm på deras valputställning. Hon skötte sig så bra som man bara kan. Positiv, glad och tyckte det var jätte kul. Hon fick jätte fin kretik och blev 2/6 valpar och HP. Det bästa av allt som stod på pappret var "bra temperament" =)

Tack Elisabeth för fina bilder.




Årets Agility aussie 2010


Wilja blev trea i årets agility aussie
Underbara hund


Dagarna går så fort....

Dagarna går så fort hinner inte med känns det som...Tränade agility i måndags. En rundbana med slalom och gungan men även staket, och starter.. Wilja gick bra. Tycker hon klarar starterna bra nu. Snart kan jag lämna henen ytterligare lite till. Hon är så rolig att träna nu....

Nästa vecka ska Nemo får börja träna igen. Ser framemot det..


Varit i stan idag och köpt två tröjor och en parfym...Kände att jag själv behövde något nytt också. Jag gillar parfymer.. Denna luktar jätte gott =)

 


Karlshamns hundungdoms klass 2 hund 2010 = Nemo


Uppvärmning och nedvarvning

Läser en bok som jag beställde för ett tag sedan "fysträning för hund".




Tänkte skriva om två saker som är väldigt viktigt och som många slarvar med. Jag själv är noga med detta och hoppas att andra också är det. Man kan ha otur och få sin hund skadad ändå. Men jag tror många skador minskas av att man själv ändra på sig.

Vädret är kanske inte så lockande att gå i eller att platsen man är på inte är någon lämplig uppvärmningsplats. Uppvärmingen är jätte viktig och som man absolut inte ska slarva med. Vid kallare väder är det ännu viktigare.

Man värmer upp hunden för att cirkulationen och temperaturen i kroppen ökar vilket i sig gör att musklerna regarear fortare och effektivare. Med hjälp av täcke ökar man blodcirkulationen. Mina hundnar har alltid täcke på innan träning. Kroppens värme hålls bättre med ett täcke vilket i sig minskar skaderisken,

Hur lång tid ska man värma upp???? Ju snabbare och intensivare arbete hunden ska göra desto länge uppvärmning. Tex agility som är en gren med snabba, explosiva rörelse behövs det minst 20 min.

Nedvarvning

Nedvarvning är precis lika viktigt som uppvärmningen. Många glömmer att efter träning "gå av sina hundar" . En muskel som ansträngs hårt efter ett träningspass har kvarvarande spänning. Genom att gå 15-20 min efter träning försvinner all mjölksyra och andra slaggprodukter vidare till organ som bryter ner dem.

Strecha kan man också göra efter träningen men efter nedvarvningen. Gör man det direkt efter träningen kan strechingen inte bli lika bra och hunden kan tycka det kännas obehagligt.


Vill inte vara stilla


Är sjuk och hemma från jobbet idag. Det är så jobbigt när man vill vara uppe men kroppen inte orkar....


Två som uppskattar när matte är hemma





Alla hjärtans dag




Massor av kramar på Alla Hjärtans Dag

Det går bättre och bättre med starterna =)


Nytt

Beställt ett nytt back on track täcke till Wilja. Nemo har redan ett som är bra. Wiljas däremot börjar bli slitet. Det nya täcket har bättre passform också.




Skämmer inte bort hundarna alls. Men de är värda allt. De ger så mycket tillbaka.
Igår var jag i Osby och tävlade. Nemo är som sagt inte riktigt igång ännu så han tävlade inte. Med Wilja är jag nöjd. Hon gjorde många bra saker igår och det kändes bra. Vissa delar av loppen kändes riktigt bra. Hon har fått tigthare svängar. Något som vi behöver träna mer på är A:et. Hon stannar lite för långt upp. Även starterna går bättre och bättre. På träning står hon bra. På tävlingen igår blev hon lite stressad. Men stod ändå kvar tills jag sa ok. Stort framsteg...


Känns bättre


Har precis varit och solat. Var länge sedan nu, men tänkt att sola en dag i veckan. Nu när det är så kallt ut är det skönt att lägga sig i ett varmt solarie + att man blir brun. Gillar att vara det....hihi

Idag har jag jobbay 9-17. Efter det gick jag direkt med hundarna. Blev en runda på ca 6 km. Kände inte alls för det först men bara man kommit ut så är det hur skönt som helst.

Snart läggdags. Ut en sista sväng med hundarna..

Drömmer mig bort


Agility


Idag är jag ledig. Tänkte sovit länge idag. Men som det stormat i natt så gick det verkligen inte att sova =(


Har tränat i ridhuset tillsammans med Tina och Viggo. Tränade bara med Wilja. Byggde upp tre olika kombinationer.

En kombinaion med staket, en rundbana och en med olika slalomingångar. Tränade även mycket starter och idag kändes staterna perfekt. Jätte kul att det har blivit så bra. Nu får vi bara hoppas det blir samma sak på tävling. Ska till Osby på lördag och tävla en inofficiell. Tre lopp och där det är tänkt att vi ska träna på starterna.

Wiljas slalom tycker jag har blivit mycket bättre. Hon är lägre och därmed går det fortare. Vet att man inte ska skriva att det alltid går bra. Men idag finns det inget att klaga på. Mer än att jag själv måste lämna henne lite mer och springa mer själv. Inte alltid så lätt. Hoppas att mitt knä håller i helgen. Ramlade i trappan förra veckan och det känns fortfarande.


MysNemo




 


Jobb idag igen



Känns som att det enda jag gör är att jobba. Men vissa veckor blir det så. Denna veckan jobbar jag 50 timmar.
Så idag blir det ingen agilityträning. Tänkte träna lite på tisdag istället.

Snön är nästan helt borta nu, yippie.. Hundarna gillar det verkligen. Märker att de springer mycket mer nu på promenaderna. Längtar till våren...


Dogartist



Har beställt ett märkeshalsband från DOGARTIST. Alltid velat ha ett sånt så snart så får jag det =) Det bästa är att både hundarna kan ha det. De har samma storlek =)

Rejält halsband i läder med dubbla öljetter från DogArtist design av
Tanja Fylking.
Halsbanden handtillverkas i Sverige i äkta läder av högsta kvalité.


Skämmer inte bort hundarna alls. Men de är värda allt. Utan dem hade jag inte varit någonting. <3



För länge

Ja vad alldeles för länge sedan jag skrev. Men har varit mycket jobb och annat som kommit i mellan.

Vi tränar en del. Agility blir det ca en gång i veckan. Känner att det räcker just nu. Kommer blir så mycket sen ändå. Tränat mycket starter och kan säga att det har gett resultat. Just nu står hon jätte bra. Ska tävla en inofficiell den 12 februari. Kommer att vara tre lopp och då får jag se om det verkligen funkar på tävling också.

Nemo vilar helt från agilityn. Det ska han göra en månad till ungefär. Wilja fick mycket vila i höstas när hon löpte + sträckte sig.
Men annars går vi långa promenader varje dag och ha det skönt.


Igår var jag och syster i Ullared. Alltid kul att åka dit. Köpte en hel del bland annat träningsjacka, salomon skor, träningskläder mm.

Skönaste skorna som finns =)








Efter det åkte vi till Teba =) Wilja fick ett nytt regntäcke (ett blått). Hon ser ut som en hane i det men vad gör det. =) Hade inget bra regntäcke till henne. Nemo har massor av täcken så han behövde inget.  Hon fick även ett rosa hurtta halsband och ett runt läderkoppel. Nemo fick en ny blå hurtta sele. Blev jätte fin i den.


RSS 2.0