År 2010

2010 har varit ett bra år på många sätt. Men det bästa av allt är att vi har haft väldigt kul jag och hundarna.

Här kan ni läsa vad vi gjort detta året. Innan jag skrev detta så tänkte jag inte på hur mycket vi har gjort egentligen. Men nu när jag skriver så har vi varit iväg mycket. Kan säga att mina mål för 2010 har uppfyllts. Trodde aldrig att det skulle gå så som det gjort. Hade hoppats på den sista pinnen med Nemo till trean men det kommer.
Men mycket kvar att träna på. Wiljas starter behöver tränas mycket på men blir bättre och bättre. Nemos kontaktfält och tighta svängar behöver vi träna mer på. Vi behöver träna mycket helt enkelt =)

Mål för 2011 kommer en annan gång.


Wilja är nu i agilityklass 3 och hoppklass 3. Tog exakt ett år ungefär. Nemo är i hoppklass 3 och har en pinne kvar i agilityklass 2.

Jan-mars

Massa snö men har tur och kan träna i ridhus i stort sett två dagar i veckan. Går långa promenader och har det allmänt skönt. 
Har fått reda på att jag ska vara med i lag med båda hundarna. Nemos lag heter "3+N". Ett roligt gäng från Karlskrona. Wiljas lag heter "The Crazy Missnutts". Ett lag med bara underbara aussies.



April

Gick jag en två dagarskurs för Annika Aller. Eftersom det fortfarande var snö i mitten av april så var kursen i ridhus. Men det gick bra ändå. Fick ut mycket av kursen. Annika är så duktig.

I april gjorde vi får första tävling för säsongen i Nils Holgerssonhallen "Gåsahoppet". Wilja gick bra men jag som var lite ringrostig.

17 april tävlade jag i Nybro med Nemo. Där tog han sin sista pinne i Ag 1 och uppflyttad till klass 2. Vann klassen =) Samma tävling tog Wilja sin första pinne i agiliyklass 2.

 

Maj

Wilja löper så missar halva maj. Hon får ta det lugnt med träningen. Med Nemo tävlar jag en del med blandade resultat. Hade många lopp med 5 fel. Men i Falkenberg fick han en pinne i agilityklass 2 och blev 2/25 starter.

I slutet av maj var vi i Oskarshamn. Hade husvagnen med så var där i tre dagar. Blev tyvärr lite sjuk den helgen. Men gick helt ok ändå. Nästan alla lopp med hade vi 5 fel. Lite otur men för övrigt gick de båda bra. Nemo nollade två lopp med laget.



Juni

I början av juni var jag i Råådalen och tävlade med båda hundarna. Nemo gjorde ett jätte bra lopp i agilityklassen men tyvärr 5 fel. I hoppklass 2 fick vi pinne och blev 2/22 starter och därmed uppflyttad till hoppklass 3.

Wilja kändes lite seg och bestämde mig för att ta av fästinghalsbandet. Märkte stor skillnad på henne efter bara några dagar.

Var även i Växjö och tävlade. Där gjorde Wilja två super bra lopp. Agilityklass 2 vann hon och hoppklass 2 blev hon trea. Pinnar i båda klasserna. Underbara hund

I slutet av juni åkte jag, morfar, Jenna och hundarna på semester till underbara Gotland. Älskar verkligen denna underbara ö. Bott där i 6 månader när jag slutade skolan. Vi hade fyra helt fantastiska varma dagar. Två dagars agilitytävling tryckte vi in också. Lite blandade resultat blev det.  Nemo gjorde debut i hoppklass tre och hade som bäst 5 fel. Wilja var lite väl laddad denna helgen. Trots att det var 30 grader. Hon vann en klass den helgen och
pinne.

Bilderna nedan kan nog beskriva hur vi hade det........

 

Juli

Början av juli var jag i Karlsrona och tävlade. Varmt som bara den var det. Märkte på Nemo att han var påverkad av värmen. Wilja däremot var precis som vanligt. Fick som bäst 5 fel denna helgen.

Helgen efter var vi i Bjuv. Kajsa och jag sov i husvagnen. Om man tyckte att det var varmt i Karlskrona så var det ingenting jämfört med Bjuv. Som en gryta. Riktigt jobbigt var det, men hundarna klarade det bra. Var nog bara jag som tyckte det var grymt. Men det gick ganska bra trots allt. Med Wiljas lag hade vi lite oflyt och kom precis utanför sm pinne. Med Nemos lag hade vi lite flyt och knep 2 sm pinnar=). De individuella klasserna gick sådär med Nemo. Wilja hade 2 lopp med 5 fel och ett nollat lopp, pinne och plac 2/45 starter. Vilket innebar att Wilja var uppflyttad till agilityklass 3. Vi gjorde debut i Bjuv exakt ett år innan.

Var i Oxie och tävlade med Nemo. Var bara medium denna dagen. Diskade oss i agilityklassen på näst sista hindret, retfullt. I hoppklass 3 rev han sista hindret. Men klarade den svåra banan bra. Agneta och Magnus kom och tittade (Nemos uppfödare). Var kul att träffa dom igen. Nemo blev som vanligt glad av att se dom igen.

Var även i Falsterbo och kolla på hästtävlingar. Även då så tog vi husvagnen med. Jag, Jenna, Sofie och Frida. Hade två varma, roliga dagar =)

 

I slutet av juli åkte jag och Wilja till Markaryd. För att träffa hennes uppfäödare Pia. Wiljas bror Rocky och hans familj var på besök från Dalarna. Även Elisabeth och Björn som har Merlin och Mio. Blev en trevlig dag med massa aussiebus.

Underbara aussie

Wilja & Merlin

Rocky, Angus, Mio, Wilja <3, Mixa, Meva, Merlin

Wilja och hennes fina bror Rocky

Augusti

I början av augusti var jag i Sjöbo och tävlade i tre dagar. Både med lagen och individuellt. Wilja gjorde debut i trean på fredagen. Hade 5 fel, fick en vägran på en mur. Hon såg inte det som ett hinder. Lite synd för annars gjorde hon ett bra lopp. Med Nemo tävlade jag på lördagen. Han gjorde ett bra lopp med laget och felfritt. Wilja gjorde ett toppen lopp. Blev 6 av många starter i agilityklass 3. Fick även en sm-pinne. Lite retfullt bara för vi var 30 hundradelar från ett cert. Men var såklart supernöjd ändå. Med Wiljas lag fick vi en sm-pinne, jätte roligt.  Resten av loppen var med lite blandade resultat. Men hade för övrig en bra helg. Mamma och Jenna var med mig denna helgen. Hade husvagnen med oss och hade det allmänt mysigt.

Dröjde ett par helger till nästa tävling. Jag och Kajsa åkte till Kungsbacka med husvagnen. Precis som förra gången hade vi svårt för att hitta dit. Kom väl fram vid 22.30. Mörkt, regningt, kallt, vår vanliga otur =). Men hade en bra helg trots allt. Resultaten på lördagen var väl ingen höjdare. Söndagen däremot fick Nemo en pinne i agilityklass 2. Han blev 2/19 starter. Wilja gjorde ett bra hoppklass 2 lopp. Pinne och 2/20 starter och därmed uppflyttad till klass 3. Majken (kajsas hund) fick också en pinne. Så alla fick en var =).


 

Kajsa med Majken & Emmet

Åkt på massa tävlingar ihop 2010

 

 

På vägen hem åkte vi inom Ullared. Sov där en natt och shoppade dagen efter. En bra helg.

 

September

September blev en månad med mycket lagtävlingar men även en del individulla lopp.

Jenna och jag åkte till Höör och Lund. Hade även goa Wiggo med oss. Skulle tävla han med laget. Med Wiljas lag hade vi lite oflyt, tror det var precis utanför sm-pinne denna gången också. Wilja gjorde ett lopp med 5 fel och 3 disk. Wiggo och jag gjorde ett felfritt lopp. Som kändes jätte bra. Nemo diskade sig i ett lopp och hade ett nollat lopp. Jenna tävlade Nemo i hoppklass tre, där det blev 5 fel. Lite blandade resultat denna helgen också.

 

 

 

 

 

Helgen efter var jag på Öland och i Råådalen. Mycket körning hit och dit. Tävlade individuellt med Wilja på Öland. En disk och ett lopp med 5 fel. Nemo gjorde ett nollat lopp med laget. Vi kom precis utanför sm-pinne, trots att alla hundarna var nollade.

I Råådalen dagen efter tävlade jag även lag med Wilja. Wilja gjorde ett lopp med 5 fel och 2 disk. Nemo däremot gjorde 2 fina nollade lopp. Även denna gång precis utanför sm-pinne. Men kul är det med lag. Ska fortsätta med båda lagen även 2011. Vi har haft lite oflyt med lagen. Flera gånger precis utanför. Men det kommer det vet jag =)

Min fina staffe

 

Skulle egentligen åkt till Tidaholm och tävlat en helg i september. Men hoppade över det. Min mage har krånglat så mycket så valde att stanna hemma. Skönt att ta det lite lugnt också. Kände att det blev lite väl mycket ett tag.

Slutet av september var jag och Nemos lag i Göteborg för att tävla lag. Vi hade vår vanliga otur med att komma precis utanför sm-pinne även i ett lopp här. Vi har två stycken sm-pinnar men skulle så gärna vilja ha två till. =)

Oktober


För Wiljas del blev det inga fler tävlingar. Hon började löpa i början av okober. Var bara Åhus kvar ändå. Med Nemo tävlade jag däremot i Åhus. Kan inte säga att det gick speciellt bra resultatmässigt =) Men han hade en härlig attityd och det är det viktigaste. Var skönt att avsluta säsongen så.

Oktober är en månad då underbara Saga föds. Min systers hund. Saga kommer från samma kennel som Wilja, Missnutts kennel. Så glad för att det blev en valp därifrån. Pia är en underbar uppfödare. 



November

För mig den tråkigaste månaden på året. Händer inte speciellt mycket och är allmänt grått och trist. Hundarna får vila från träningen och blir mest långa promenader. Var i Sölvesborg ett par gånger och gick med Malena och Emelie. Jätte härligt och kul att se hundarna ha kul tillsammans. Måste göras om ofta =)

 

 

December

En månad som också är väldigt lugn. Vi går mycket, busar och ha det bra.

 

 

 

Saga kommer hem och är så underbar så det finns inte. Pigg, framåt, ja man kan inte tänka sig något bättre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 



RSS 2.0